Hozzáadás a kedvencekhez
Startoljon velünk

Vérnyomáscsökentő terápia

Vérnyomáscsökkentés

Úgy a szisztolés, mint a diasztolés artériás vérnyomás hiteles csökkenését konstatáltuk a kúraszerű kezelés után (4-6 kezelési egység).

A kezelések után a speciális DiaDENS-Cardio készülékkel:

javult a közérzet, fokozódott a munkaképesség, stabilizálódott a pszichikai állapot

 

A „DiaDENS-Cardio” elektromos stimulátor hordozható készülék a csuklóra történő rögzítést szolgáló mandzsettával, valamint a többi DiaDENS készülékéhez hasonló beépített koncentrikus elektróddal.

 

A kezelés a csukló belső felületén történik, az MC6 akupunktúrás pont vetületén egy meghatározott, külön e célra kidolgozott program szerint, mely stimuláló frekvenciákat kombinál. A készülék bekapcsolása után elindul a „Teszt” üzemmód, amelyben 9,2 Hz frekvenciájú tesztelő impulzuscsomagokat ad le a készülék annak megállapítására, hogy mikor éri el az elektród alatti zónában az impedancia a platót.

 

Ennek célja a szervezet vegetatív szabályozásának előkészítése az ezt követő terápiás szabályozásra. A teszt üzemmód befejeződése után azonnal elindul az első terápiás program, amely szünet nélküli 9,2 Hz-es stimulációból áll, időtartama 2 perc.

 

A program ezen részének befejezésekor hangjelzés következik, mely után 3 másodperccel elindul a második terápiás kezelés, a „77-10”, amelyben 77 Hz-es és 10 Hz-es impulzuscsomagok váltják egymást. Egy-egy impulzuscsomag tartama 250 ms.

Az elektromos stimulátor rendeltetése a magas artériás vérnyomás kúraszerű kezelése és az artériás vérnyomás paramétereinek stabilizálása.

 

A terápiás kezelések során nem észleltünk semmilyen negatív hatást. A csoportban úgy a szisztolés, mint a diasztolés artériás vérnyomás hiteles csökkenését konstatáltuk a kúraszerű kezelés után (4-6 egység).

Ezen kívül valamennyi kezelt páciens esetében tapasztalható volt a közérzet pozitív dinamikája: javult a közérzet, fokozódott a munkaképesség, stabilizálódott a pszichikai állapot. A variációs kardio-intervallometriai adatok igazolják a központi idegrendszerre gyakorolt fiziológiai hatás bizonyos irányultságát és a vegetatív homeosztázis szabályozását: konstatáltuk a szimpatikus aktiváció csökkenését, a szabályozás centralizációjának csökkenését, a paraszimpatikus tónus erősödését, a vegetatív szabályozás javulását. Lágy hipotenziós hatás mutatkozik.